Menu

Visie op duurzaamheid: Impact over Income

33tweewielers ; maatschappelijk betrokken & duurzaam

 

Als fietsenwinkel dragen wij heel graag een steentje bij aan een mooiere wereld.

Gelukkig zien wij steeds meer initiatieven en ondernemers om ons heen die aansluiten bij hetzelfde gedachtengoed!

Bedrijven die goed nadenken over duurzaam ondernemen en terug leveren aan de natuur en de mensheid.

We zijn trots op onze winkels en delen graag ons enthousiasme en onze visie met jullie; onze klanten en partners.

Bij opening van de winkel in Leusden hebben wij al meteen gezocht naar duurzame samenwerkingsrelaties en partners. Dat zie je terug op diverse fronten zoals bij onze fietsmerken, koffie- en theeleveranciers, de logistiek en onze afvalverwerking.

 

Onze eigen duurzame bijdrage

Wist jij bijvoorbeeld dat wij 54 (!) zonnepanelen op ons dak hebben liggen, die onze winkel van de nodige energie voorzien voor de verlichting en de werkplaats? Dat wij de inrichting van de winkel veelal hebben gebouwd met gerecyclede materialen? Dat wij werken met milieuvriendelijke producten? En ons afval zeer zorgvuldig scheiden en laten ophalen? We vertellen je graag meer hierover.

 

Onze koffie van BOOT, wordt lokaal gebrand en geleverd. Zij werken met koffieplantages die eerlijk werken en gaan voor de allerbeste kwaliteit. Bij Boot koffie geven zij zelf trainingen en delen zo hun kennis en waarborgen de juiste kwaliteit. Eigenaar Willem Boot bezoekt jaarlijks zelf de plantages waar zij hun koffie afnemen. Zo hebben zij zicht op wat er gebeurt van koffieboon tot een overheerlijk kopje koffie bij ons in de zaak. Ook onze thee is eerlijk geproduceerd en van goede kwaliteit. Kom je binnenkort langs voor een kopje? Barista Helco staat voor je klaar!

 

Ons afval gaan wij heel zorgvuldig mee om in de winkel. Plastic, papier, glas, alles wordt goed gescheiden en aangeboden aan de gemeente. Ons oud ijzer heeft een bijzonder verhaal! Sinds 2016 werken we samen met Imke van WOOD you reCYCLE. Zij redt veel oude gebruikte fietsonderdelen en maakt hier bijzonder woonproducten van zoals tafels, laten en kapstokken. Letterlijk van afval naar grondstof. In de winkel toont zij gedurende het hele jaar diverse handgemaakte Dutch Design interieurstukken. Haar hele collectie is te zien op de website: www.woodyourecyce.nl

Het overig oud ijzer wordt om de zoveel tijd opgehaald door een oud ijzer boer uit de omgeving.

 

Een greep uit de duurzame merken in onze winkel

 

 

 

 

 

Samen met jullie willen we werken aan een betere toekomst. Heb je nog leuke tips over het verder verduurzamen van ons aanbod en de winkel. We horen het graag! Tot ziens in Leusden of Amersfoort.

 

Team 33 tweewielers