Menu

Wereld fietsdag - 5 favoriete ritten

Vandaag (3 juni) is het Wereld Fietsdag; We bieden 5 uitdagende fietsroutes in de omgeving van 33tweewielers

 

Fietsen staat wat ons betreft voor ontspanning, genieten van de natuur, sporten en voor duurzaamheid!

Om die reden delen we juist in deze bijzondere tijd enkele fietsroutes met jullie. Een prettige en gezonde manier om de tijd door te brengen in een periode van sociale isolatie. Daarnaast zitten veel mensen meer dan gemiddeld te werken vanuit huis achter hun computer. Ontspanning en een frisse neus halen op de fiets is dan een heel welkome manier om even de zinnen te verzetten.

We kiezen voor een heel gevarieerd aanbod aan routes voor diverse soorten fietsen, aangeleverd door onszelf en klanten.

 

Route 1: De favoriete route van eigenaar Helco Timmerman. Een route voor de racefiets!

Rondje polderen is een perfect rondje om jezelf even helemaal te geven. Het is een verkeersluwe route welke je perfect alleen en samen met een groepje kan rijden (groepje – als de Corona-beperkingen opgeheven zijn natuurlijk) Het mooie van dit rondje is, dat je de wind kan laten bepalen welke kant je op fietst. Bij westenwind zou Helco eerst richting Soest / Baarn fietsen en bij oostenwind eerst richting Vathorst / Nijkerk. Dit zorgt voor dat  heerlijke gevoel als je na je rit op je teller naar de gemiddelde snelheid kijkt. Vroeg in de ochtend of op een zomeravond na een werkdag is het rondje nog mooier. De zon verschijnt of verdwijnt dan aan de horizon van het meer. Dat is zo’n klein geluksmomentje waarin je beseft hoe mooi de omgeving hier is.

 

Via strava kan je deze route downloaden. Nog niet bekend met Strava? Dit is een top app waarmee je (sportieve) ritten / activiteiten kan registreren en delen. De app vormt een perfect logboek van je sportieve activiteiten, je kan deze delen en contacten leggen. Het laat je de omgeving ontdekken en daagt je uit met elkaar te wedijveren. Heb je de app geïnstalleerd? Voeg Helco even toe aan je volgers: https://www.strava.com/athletes/2001313 en ontdek meer van zijn fietsroutes.


 

Route 2: De Streetart #33instaride fietsroute

Een route die je laat verwonderen en je creativiteit aanspreekt. De route die Imke (zij heeft haar showroom van WOOD you reCYCLE bij ons in de winkel) voor ons #33instaride event heeft samengesteld. Een event waarbij we de e-bikes van Cortina eens flink met klanten gingen testen. De route (met een lengte van 22km) start vanuit de winkel in Leusden aan de Zwarteweg en brengt je over landweggetjes en fietspaden langs de mooiste graffiti streetart in de omgeving. Eveneens nodigen we je uit om een ambachtelijk ijsje te eten bij IJs van Vitelli en een stopje te maken bij streekmarkt Het Lokaal, voor een lekkere verse maaltijd voor thuis in deze tijden. Support your locals en geniet van kunst op straat! Heb jij deze fietsschilderingen al eens gespot? Rijd de route en ontdek nog veel meer moois. 

Nog niet genoeg gehad van streetart? Dan vindt je op de website van Keistad Fietsfestival nog een extra route die ook enkele andere kunstwerken in de stad laat zien. De route van Keistad Fietsfestival hebben we in de winkel ook liggen in een papieren gedrukte versie! Download op hun website de routes. Klik HIER.


 

Route 3: MTB trail Den Treek

Afgelopen maanden heeft de trail crew van landgoed Den Treek hard gewerkt aan uitdagende, technische routes, die zowel voor de beginner als de gevorderde fietser voldoende uitdaging bieden. De eerste ritjes zijn gereden en de reacties zijn lovend! Er zijn twee routes (Noord en Zuid) die een stukje route met elkaar delen en die aan elkaar geregen kunnen worden en zelfs verbonden kunnen worden aan de trails van de Utrechtse Heuvelrug.

De Noordelijke route is zo’n 22 km en heeft blauwe bordjes om de weg te wijzen. De Zuidelijke route van 15 km, staat met rode bordjes aangegeven.

Om gebruik je mogen maken van deze prachtige routes is de aanschaf van het MTB vignet van Den Treek-Henschoten een verplichting. Dit vignet kost €25,- voor een heel jaar fietsplezier en onderhoud van deze mooie trails in onze “achtertuin”! Wat een speelparadijs is het geworden!!

Wil jij een fietsmaatje meenemen naar jouw favoriete MTB speelplaats?! Dan kun je een dagticket online kopen voor €5,-.

Meer informatie over deze trails vind je hier: https://www.dentreekhenschoten.nl/mtb/


 

Route 4: Fietsen door de weilanden en langs de landwinkel

Een route van klant Bert Verlinden, een uitermate grote fan van de fiets in alle vormen en maten. Deze toegankelijke route van 33 km start bij de kruising van de Horsterweg met het jaagpad langs het Valleikanaal en brengt je onder andere bij een heel mooie lokale landwinkel; de Kopermolen. In deze tijd een goede stop voor een biologisch sapje, stukje kaas of wat noten voor onderweg. De route brengt je eveneens langs de ‘boetiek’ winkel in Hoevelaken, waar vanzelfsprekend ook een stopje gemaakt kan worden voor een heerlijk bakje koffie, bij onze steun en toeverlaat Menno. Met een maximale stijging van 50m is dit een route die voor iedereen geschikt is. Download het gpx bestand van de route HIER.


 

Route 5: Fun voor de Gravelgrinder!!

We delen een route die we ontdekt hebben door ons partnerschap met Keistad Fietsfestival. De route, gebouwd door Gert Noordhoek, neemt je mee over overwegend mooie landweggetjes, schelpenpaadjes en kleine trails die je misschien nog nooit eerder ontdekt hebt en toch zo dicht bij huis liggen. De start is bij festival lokatie en streekwinkel Het Lokaal in Amersfoort. Voor deze route van zo’n 40km heb je een redelijke conditie nodig, waar je met te smalle banden wellicht zelfs eens moet lopen. Er is zo’n 16 km reguliere weg in verwerkt, de rest is een verrassing. Oh ja, een strookje kasseien hoort er natuurlijk ook bij!

Ga je de uitdaging met ons aan? Download het gpx bestand van de routes HIER.

 

We wensen jullie allen veel fietsplezier en een goede gezondheid toe. Keep safe, ride solo of met een maximum van 4 fiesters en geniet van de zon en de natuur.

 

Team 33 tweewielers